Obrat klientů meziročně vzrostl o 32 %, ukazují čísla Bibby Financial Services

Malé a střední podniky se postupně zotavují z pandemického útlumu. Dokazují to statistiky mezinárodního poskytovatele factoringových služeb Bibby Financial Services (BFS), který zaznamenává bezmála třetinový meziroční nárůst obratu svých klientů. Přispívá k tomu široká proočkovanost populace společně s rozvolňováním opatření.

Konkrétně došlo ve druhém čtvrtletí letošního roku k nárůstu objemu proplacených faktur o 32 %, z loňských 1,8 mld. GBP na současných 2,4 mld. GBP (v přepočtu 72 mld. Kč). Oživování navíc postupně graduje, zatímco v lednu 2021 jsme profinancovali pohledávky za 0,7 mld. GBP, v červnu to bylo již 0,9 mld. GBP (27 mld. Kč). Ozubená kola ekonomiky se tak dávají do pohybu. A to navzdory stále složité situaci na poli dodávek celé řady vstupů do výroby a zdražování klíčových komodit. 

Jonathan Andrew, Globální generální ředitel BFS, současnou situaci komentuje slovy: 

„V posledních měsících zaznamenáváme výrazně rostoucí obchodní aktivitu malých a středních podniků. Jejich tržby se vrací na před-pandemické úrovně, a to zejména díky rozvolňování restriktivních opatření. Ačkoliv ve vzduchu stále visí řada rizik, naši zákazníci jsou ohledně budoucího vývoje znatelně optimističtější než začátkem roku. Na trhu se objevuje celá řada příležitostí, k jejichž realizaci pomáhá i flexibilní factoringové financování. Jsme tak rádi, že můžeme přispět k postupnému návratu ekonomiky do starých kolejí.“

V průběhu složitých měsíců loňského roku jsme nelenili a neustále poskytovali potřebné financování našim zákazníkům v rámci tuzemského i zahraničního obchodu. Zároveň došlo ke jmenování nového vedení a formulaci strategie označované jako BFS 4.0.

V uplynulém čtvrtletí jsme poté přistoupili k vytvoření Fondu obnovy po pandemii v objemu 300 mil. GBP (v přepočtu 9 mld. Kč), který bude využitý na podporu ekonomického zotaveni Spojeného království. Prostředky jsou určeny novým i stávajícím klientům z řad malých a středních podniků k čerpaní skrze factoringové služby BSF. 

K firemní strategii Jonathan Andrew poznamenal: 

„V rámci naší nové strategie BFS 4.0 se chceme stát efektivnější společností, a to zejména prostřednictvím pokračující digitalizace firemních procesů. Díky tomu budeme schopni orientovat naše služby ještě více na míru potřeb klientů. Směřujeme k tomu stát se mezinárodním lídrem v oblasti factoringových služeb pro malé a středně velké podniky. 

Již nyní dosahujeme vysoké úrovně zákaznické spokojenosti, zejména díky inovativním produktům, skvěle proškolenému týmu zaměstnanců a orientaci na klienta. Našim posláním je poskytovat firmám flexibilní financování, a tím přispívat nejen k nárůstu jejich hospodářských výsledků, ale i rozvoje ekonomiky jako celku.“

 

Bibby Financial Services, a.s.

Bibby Financial Services je největší nezávislá factoringová společnost poskytující provozní financování. Působí v 10 zemích Evropy a Asie, má více než 1 200 zaměstnanců a její týmy podporují více než 12 000 firem po celém světě. BFS financuje nového klienta každých 53 minut.

Kontakt pro média:

Jakub Šenberger
Marketing Executive, Bibby Financial Services, a.s.
tel.: +420 736 169 839
e-mail: jakub.senberger@bibbyfinancialservices.cz
www.bibbyfinancialservices.cz

16 srpna 2021


Zavolejte nám

Zavolejte nám ještě dnes 800 111 008

nebo