Financujeme váš růst už 40 let

Jonathan Andrew, generální ředitel, Bibby Financial Services

Letošní rok je pro společnost Bibby Financial Services (BFS) mimořádným milníkem, jelikož slavíme 40 let, co pomáháme malým a středním podnikům fungovat, prosperovat a růst. Přestože dnes prostřednictvím našich týmů v devíti zemích podporujeme tisíce společností po celém světě, naše historie stojí na skromných začátcích v Liverpoolu.

V roce 1982, uprostřed bouřlivé doby v lodním průmyslu a s rostoucí touhou skupiny Bibby Line Group rozšiřovat své podnikání, se Sir Derek Bibby náhodně setkal s přítelem Johnem Gee ve vlaku z Liverpoolu do Londýna.

Během cesty mu Gee doporučil factoring jako oblast s vysokým růstem a po dalším prozkoumání této příležitosti byla založena společnost BFS, která zpočátku působila pod účetním oddělení skupiny Bibby Line Group a brzy poté se stala samostatnou společností.

Za uplynulých 40 let jsme byli svědky hlubokých změn v ekonomickém prostředí, ale naše podpora podnikatelů a firem zůstala neměnná.

V devadesátých letech došlo k obrovskému rozmachu podnikání. Malé a střední společnosti se staly hlavními zaměstnavateli ve většině vyspělých ekonomik. Podle Světové banky tyto podniky dnes tvoří až 50 % HDP.

V roce 2008 udeřila finanční krize a nespočet společností zůstalo z mnoha důvodů bez finančních zdrojů. Banky se stáhly, ale my jsme vystoupili do popředí a podali pomocnou ruku mnoha firmám, které jsme zachránili před krachem.

Od té doby jsme tisícovkám podnikatelům pomohli zvládnout mnoho obtížných situací jako byl Brexit, současnou pandemii COVID-19 a ekonomické dopady vyplývající z války na Ukrajině. Jsme tu stále, tvrdě pracujeme ve prospěch našich klientů, pomáháme jim překonávat výzvy.

Potřeby malých a středních firem a okolního světa se od roku 1982 výrazně změnily a změnili jsme se i my jako firma. Nezměnily se ale naše rodinné hodnoty, hrdost na naše dědictví a náš závazek podporovat klienty, kolegy a komunity.

Právě proto budeme po celý rok 2022 oslavovat naši minulost a zároveň přivítáme naši budoucnost.

23 března 2022


Zavolejte nám

Zavolejte nám ještě dnes 800 111 008

nebo