2/5 Seriál o factoringu: Skryté poplatky u factoringu nečekejte

Jednou z hlavních výhod factoringu je jeho vysoká nákladová transparentnost, pro klienta je totiž na první pohled zřejmé, kolik za tuto službu zaplatí. Skryté poplatky podobně jako u nejrůznějších finančních produktů rozhodně nehrozí. Pro celou řadu společností jde tak o atraktivnější formu financování než klasické úvěry.

Zejména pro menší a středně velké firmy jsou úvěry mnohdy hůře dostupné. Při jejich schvalování totiž banka sleduje zejména finanční kondici samotné společnosti, což může být překážkou pro podniky s krátkou historií, nízkými obraty či nepříliš vysokou hodnotou majetku. Naopak v případě factoringu je posuzována v prvé řadě ekonomická stabilita zákazníků dané firmy. Často jde o velké subjekty, u nichž je riziko případného nezaplacení velmi nízké. Díky tomu malé a střední podniky získávají financování s využitím factoringu většinou za lepších podmínek než prostřednictvím bankovních domů.

V případě factoringu je navíc celý proces schválení rychlejší než u klasických úvěrů. Zároveň nedochází k růstu zadlužení, jde pouze o profinancování vystavených faktur, což nezvyšuje rizikovost podnikání dané firmy. Právě naopak, díky uvolněné hotovosti může společnost operativně reagovat na aktuální situaci na trhu.

Výhodou je rovněž větší flexibilita factoringu, neboť výše dostupných finančních prostředků se vyvíjí přímo úměrně s objemem vystavených faktur. Naproti tomu u klasického úvěru je jasně daná jeho velikost i délka splatnosti. Může se tak stát, že podnik si půjčuje prostředky, které aktuálně nepotřebuje, což zbytečně zvyšuje náklady.

To s využitím factoringu nehrozí, jde totiž o financování šité přesně na míru potřeb klienta. V Bibby Financial Services si zakládáme na co nejlepších vztazích s našimi zákazníky a děláme vše pro to, aby byli maximálně spokojeni. Přesvědčte se sami a dejte svému podnikání růstový impuls.

Skryté poplatky u factoringu nečekejte

28 července 2020