1/5 Seriál o factoringu: Factoring pomáhá malým firmám, ale i velkým společnostem

Factoring se v posledních letech stává oblíbenou formou financování celého spektra společností. Zdaleka tak neplatí, že jej využívají pouze ekonomicky nestabilní firmy potýkající se s nedostatkem volné hotovosti. Často je tomu právě naopak, factoring je díky své flexibilitě populárním nástrojem mezi finančně zdravými podniky, které si s jeho pomocí optimalizují cash flow.

Malé a střední rychle rostoucí společnosti prostřednictvím factoringu získávají prostředky na pokračující expanzi, ať už jde o nákup materiálu, vybavení nebo například otevření nové provozovny. Nemusí tak čekat dlouhé týdny na to, až jejich odběratelé zaplatí za dodané zboží a služby. Naopak hotovost získají obratem po vystavení faktury. Výhodou je i vysoká flexibilita factoringu, objem financování totiž přirozeně roste společně s velikostí ekonomických aktivit firmy.  

Factoring je populární i mezi velkými a stabilními společnostmi, které si jeho využitím uvolní kapitál vázaný v pohledávkách. Díky tomu zároveň odpadá starost s jejich inkasem. V případě bezregresní varianty je navíc součástí i pojištění proti platební neschopnosti odběratele, riziko vymáhání nedobytných pohledávek tak na svá bedra přebírá factoringová společnost. To může přijít vhod například v případě spolupráce s novými obchodními partnery.

Stejně jako jiné druhy financování i factoring v některých případech využívají společnosti, které se krátkodobě dostanou do potíží s likviditou. Díky této službě však mohou během několika měsíců překlenout složité období, stabilizovat se a opět najet na růstovou vlnu. Firmám s nedostatečným cash flow je často k dispozici vyšší objem financování než v případě klasických úvěrů, navíc za příznivějších podmínek.

V Bibby Financial Services tak dokážeme vyjít vstříc celé řadě společností, od začínajících start-upů až po stabilní firmy s dlouhou historií. Není se čemu divit, že v poslední době factoring využívá čím dál více podnikatelů.

Factoring pomáhá malým i velkým společnostem

15 července 2020


Zavolejte nám

Zavolejte nám ještě dnes 800 111 008

nebo