3/5 Seriál o factoringu: Factoring může zlepšit vztahy s vašimi obchodními partnery

Zkušený podnikatel dobře ví, že udržování vřelých vztahů se zákazníky i dodavateli je alfou a omegou každé úspěšné firmy. K prohloubení vazeb s obchodními partnery přitom velmi dobře poslouží factoring. Díky uvolnění prostředků vázaných ve vystavených fakturách může společnost využívající tohoto financování zaplatit svým dodavatelům dříve. Kromě posílení vzájemné spolupráce factoring mnohdy přináší i finanční úsporu. Celá řada firem totiž svým odběratelům nabízí skonta, kdy při včasné úhradě lze získat slevu za nakoupené zboží a služby.

Díky factoringu se zároveň nemusíte zdráhat vystavovat faktury i s delší dobou splatnosti, což zákazníci rozhodně ocení. Zpravidla pak nakupují častěji a ve větším množství, to přinese vašemu podnikání pozitivní impuls. Současně se můžete směle pustit i do obchodů s novými klienty. Při využití bezregresní varianty se totiž nemusíte bát negativních dopadů situace, kdy odběratel nemá dostatek finančních prostředků na úhradu. Proti těmto nepříjemnostem můžete být pojištěni, riziko pak přebíráme na svá bedra my.

V každém případě se při využití factoringu od Bibby můžete spolehnout na náš zkušený tým, který pomůže se správou pohledávek. Zajistíme jejich bezproblémové inkaso, přičemž rozhodně nehrozí, že by došlo ke zhoršení vztahů s vašimi zákazníky. Právě naopak, postaráme se o ně, jako by byli naši vlastní. Pokud přesto z rozličných důvodů nechcete, aby odběratelé o factoringu věděli, existuje i jeho skrytá varianta. V tomto případě se zákazník o financování pohledávek vůbec nedozví.

Factoringu se tak v žádném případě není třeba obávat, jde o zajímavý nástroj, který pomůže vašemu podnikání v růstu. Jeho prostřednictvím získáte volné finanční prostředky, což umožní například posílit skladové zásoby nebo rozšířit sortiment nabízeného zboží. To bezpochyby přispěje nejen k nárůstu počtu, ale i spokojenosti vašich zákazníků.

Factoring přispívá k prohloubení obchodních vztahů

18 srpna 2020


Zavolejte nám

Zavolejte nám ještě dnes 800 111 008

nebo