Vyzrajte na dlouhé doby splatnosti vašich odběratelů

Znáte to sami. Nejdříve zaplatíte za materiál, vypracujete zakázku, zaplatíte za práci zaměstnanců, nájem a další provozní náklady, až teprve poté vystavíte fakturu. Pak čekáte dlouhé týdny na její splatnost, přičemž placení po splatnosti není bohužel nic neobvyklého.

Udržet tak v tržním prostředí vyvážené cashflow je pro firmy velmi náročné. V takových případech je tu skvělý nástroj – factoring, aneb proplácení faktur ještě před datem splatnosti externí společností. Společnost Bibby Financial Services to stíhá do 24 hodin od vystavení faktury.

Až 90 % hodnoty faktury do 24 hodin od jejího vystavení

Factoring vám umožní získat až 90% hodnoty faktury do 24 hodin od jejího vystavení. Poté, co váš zákazník provede svou platbu, získáte na svůj firemní účet i zbývající část finančních prostředků. Velmi často využívají tuto volbu malé a střední podniky, díky čemuž mohou uvolněné peníze využít pro každodenní činnosti a rozvoj firem.

S pojištěním nebo bez

Máte-li pochybnosti nebo jen potřebu mít 100% jistotu, že peníze za svou práci od zákazníka dostanete, můžete využít takovou formu factoringu, která zahrnuje ochranu proti neúhradě. Tato podoba se nazývá bezregresní factoring.

Výhody factoringu aneb peníze obdržené dnes mají větší hodnotu než zítra

Vzhledem k tomu, že financování faktur není půjčkou, nemáte žádné dluhy. To udržuje vaše finance zdravé. Pokud si vyberete factoring, získáte specializovanou službu správy pohledávek, která vám umožní soustředit váš čas a energii na vaši firmu. S vylepšením peněžního toku tak budete schopni lépe realizovat nové příležitosti, přijímat nové zakázky nebo rozšiřovat a investovat do vašeho podnikání.

Příklady oborů a využití factoringu

Autodoprava a logistika

Potřebujete hotovost na naftu, mýtné, daně, leasing nebo servis?

Strojírenství

Potřebujete pokrýt náklady na výrobní cyklus?

Personální agentura a mzdy

Potřebujete pravidelně a včas platit výplaty?

Start-up

Potřebujete rychle otáčet peníze a investovat do dalšího rozvoje?

Velkoobchod a velkosklad

Potřebujete navýšit skladové zásoby a zvýšit prodej?

Export

Potřebujete najít nové trhy a minimalizovat exportní rizika?

Potravinářství

Potřebujete nakupovat více surovin a zvýšit produkci?

Ať jste si na některou z otázek odpovědi „ano“, a nebo jste například nenašli svůj obor, navštivte nás na www.bibbyfinancialservices.cz a sjednejte si s námi schůzku. Určitě najdeme řešení přesně na míru vašich potřeb.

Článek vyšel na portálu iDnes.cz

30 května 2018


Zavolejte nám

Zavolejte nám ještě dnes 800 111 008

nebo